2014 / 2015 KYK Burs Sonuçları
EXEIdeas Template Store

Announcement:

  Hi, You Like This Blogger Template Then You Can Download It At Netzspot.Blogspot.

23 Ekim 2014 Perşembe

KYK Bursu Bana Çıkar Mı?

This Article Was Live On: 23 Ekim 2014 Perşembe At 04:14 And Till Now HaveHiç yorum yok. KYK Bursu ve Öğrenim Kredisi Başvuruları öncesinde öğrenciler için var olan bir diğer soru işareti ise burs ve öğrenim kredisinin kimlere çıkacağı yönünde oluyor. KYK Bursu bilindiği gibi geri ödemesiz bir burs, öğrenim kredisi ise okul hayatının sonunda ödenmesi gerekiyor. Doğal olarak hiç kimse binlerce liralık senetlerin altına imza atmak istemiyor.

KYK Bursu ve öğrenim kredisi çıkması için bazı kıstaslar mevcuttur. KYK Bursunun çıkmasında etkili olan faktörler, ailenin gelir düzeyi, okuyan kardeş sayısı vb durumların yanı sıra, özel durumu alan anne veya babasını kaybetmiş, şehit ve gazi çocukları vs.

KESİN BİR KISTAS YOK

Ancak KYK Burs sonuçları'nın açıklanmasının ardından her yıl binlerce öğrenci maddi durumlarının yetersiz olduğu halde kendisine burs yerine öğrenim kredisi çıktığı yönünde şikayetler beyan ediyor. Bu durum da KYK Bursu için kesin çıkar gibi sözler söylenmesini zorlaştırıyor. Başvuru esnasında yapmanız gereken KYK tarafından sorulan bütün sorulara doğru cevaplar vererek sonuçların açıklanmasını beklemek.

You Like It, Please Share This Article Using...


Don't Forget To Read This Also...


Hiç yorum yok :


Speak Your Mind:



İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *